2022 Kalena Aso Malolo i Fafo

Ianuari 6

Epifania
O se tausamiga taua mo le Katoliko ma le faa-Kerisiano e faamanatu ma faamanatu ai le uluai faaali mai o Iesu i Nuuese (faatatau i le Toatolu Magi o Sasae) ina ua uma ona fanau mai o se tagata.Atunuʻu e faʻamanatuina Epiphany e aofia ai: Eleni, Croatia, Slovakia, Polani, Suetena, Finelani, Kolomupia, ma isi.

Po o le Kerisimasi Orthodox
E tusa ai ma le kalena Julian, e faamanatu e Kerisiano Orthodox le Po o le Kerisimasi i le aso 6 o Ianuari, pe a faia e le ekalesia Misasa. Georgia, Montenegro.

Ianuari 7
Aso Kerisimasi Orthodox
O le aso malolo e amata ia Ianuari 1 ma le Tausaga Fou, ma o le aso malolo e tumau seia oo i le Kerisimasi ia Ianuari 7. O le aso malolo i lenei vaitau e taʻua o Bridge Holiday.

Ianuari 10
Aso o le Afio Mai o le Tausaga
E amata mai i le 2000, o le Aso Gafua lona lua ia Ianuari o se sauniga faa-Iapani o le matua.O tupulaga talavou e ulufale atu i le 20 tausaga le matutua i lenei tausaga o le a talimalo ai le malo o le aai i lenei aso ma se sauniga faapitoa o le matua, ma o le a tuuina atu se tusi faamaonia e faailoa ai e amata mai i lena aso, o tagata matutua, e tatau ona latou tauaveina. tiute ma matafaioi lautele.Mulimuli ane, o nei talavou o le a ofuina ni teuga masani e faʻaaloalo ai i le malumalu, faʻafetai i atua ma tuaa mo o latou faamanuiaga, ma ole atu mo le "tausia" pea.O se tasi lea o tausamiga faʻaleaganuʻu sili ona taua i Iapani, lea na afua mai i le "Sauniga Pale" i Saina anamua.

Ianuari 17
Duruthu masina atoa Poya Aso
O le tausamiga na faia e faamanatu ai le uluai asiasiga a Buddha i Sri Lanka i le silia ma le 2500 tausaga talu ai, e tosina ai le faitau afe o tagata tafafao maimoa i le Malumalu Paia o Kelaniya i Colombo i tausaga uma.

Ianuari 18
Thaipusam
O le tausamiga Hindu sili lea ona mamalu i Malaysia.O se taimi o le togiola, tuuto ma le agaga faafetai mo tagata lotu Hindu.Fai mai ua le toe vaaia i le atunuu tele o Initia, ma o loo faatumauina pea e Sigapoa ma Meleisia lea aganuu.

Ianuari 26
Aso Ausetalia
Ia Ianuari 26, 1788, na taunuu ai le kapeteni Peretania o Arthur Philip i Niu Saute Uelese ma se vaega o pagota ma avea ma uluai Europa na taunuu i Ausetalia.I le 80 tausaga na sosoo ai, e 159,000 le aofaʻi o pagota Peretania na faaaunuua i Ausetalia, o lea ua taʻua ai foʻi lenei atunuu o “le atunuu na faia e pagota.”I aso nei, ua avea lenei aso ma se tasi o tausamiga faaletausaga sili ona mamalu a Ausetalia, faatasi ai ma faafiafiaga tetele eseese e faia i aai tetele.

Aso Malosi
E tolu aso malolo a Initia.O Ianuari 26 ua taʻua o le "Republic Day" e faamanatu ai le faavaeina o le Malo o Initia ia Ianuari 26, 1950 ina ua aloaia le Faavae.O Aukuso 15 e ta’ua o le “Aso Tuto’atasi” e fa’amanatu ai le tuto’atasi o Initia mai le malo o Peretania i le aso 15 o Aokuso, 1947. O le aso 2 o Oketopa o se tasi fo’i lea o Aso Fa’alenu’u a Initia, lea e fa’amanatu ai le soifua mai o Mahatma Gandhi, le tama o Initia.


Taimi meli: Tes-31-2021